NESM

 

 

Nur Ezzaty Syahidah Mazlan

 

Somehow this girl catch my attention,

something that cannot describe in words.

With her, i dont feel any difficulties in term of relationship,

Because i never feel that i must get closed to her.

it is because i respect her principle,

When a girl respect themselves, the more i respect her.

I just put belief, if my fate is with her, Allah knows best.

I just can keep pray for giving me a good life and good Jodoh, I can’t pray for more.

 

 

AL

Annie Lim,

How to describe this girl?

Right now i really felt intrusted with this girls anymore. Is not she lied to me or not.

I just felt that, she not going to trust me anymore and thats make me feel,

Should i trust her?

 

I seems to lost some respect towards her.

Its not she doing anything to me.

But what i feel is ,

if a girl dont respect herself,

she lost respect from others.

 

I know she now want to gain as many friends in her life.

and she keep trying to easy with everyone around her.

but she forget,  the price of she doing that.

 

You get something, you lose something.

 

 

 

 

 

 

 

AZ

Oh ya!

Azirah Zaki

Satu-satunya nama yang aku taknak dapat invitation wedding kt facebook or ape2 pun.

Baru je dapat invitation from bakal husband dia.

At last, her school mate juga pilihan dia which is MMU friend jugak.Kawan aku jugak.

Aku ingat kan dulu dia nye BF study oversea ke apa.

Mungkin dah jodoh dia.

Aku akui aku penah suka dia dulu.

Macam2 aku buat nak date dgn dia. Tp after the date. Aku x mintak apa2 dgn dia. Just let the thing go.

Maybe not the right person yet?

Aku hanya mampu doakan kebahagian diorang walaupun dalam hati, aku sangat jelous dgn diorg.

My thought

Almost forgot this blog, which here I’m able to express anything.

life keep misarable

I don’t know how I’m keeping to this. anymore.

Seems like lose of life.

Life vs love

have money can have love?

I am fat, no women will ever look at me

My love always is only side

Life vs study

Don’t know when can I graduate

Why studying is so hard?

Why I choosed IT ?

Thinking of apply another university and take the easy pass course and get the high cgpa

Will not give up on IT in MMU,already spend so much money here

It’s just to backup my IT degree

Life vs work

Thinking of change company

Thinking of Nielson,but in PJ.quite far

I think my salary now is not enough

Kisah Patung

Kisah 1

Ahh..pening kepala aku!!
Puan Rubiah memang nak gagalkan semua rasanya. Dapat soalan lain, tips lain. Buat penat sahaja aku belajar sampai sahur tadi.

2 hari sebelum minggu exam bermula.

Baiklah pelajar semua, hari ini saya akan memberikan contoh soalan untuk kamu ulang kaji sempena peperiksaan 2 minggu lagi. Kalau kamu dapat buat semua soalan dengan baik, kertas soalan peperiksaan nanti tiada masalah bagi kamu.

Lagi 30 minit peperiksaan akan berakhir, baru berapa soalan yang baru aku buat. Tolong lah jangan gagal, aku dah ambil subjek ini 2 kali dah. Tak sanggup aku untuk menghadap Puan Rubiah lagi.

Sila letakkan alat  tulis anda, masa untuk anda mejawab soalan sudah tamat. Sila berada di tempat duduk anda sehingga diberitahu.

Nampaknya mungkin aku akan jumpa Pn Rubiah lagi semester depan. Apa lah nasib aku dengan Pn Rubiah ini.

Ahh..tak nak dah la fikir kan kertas tadi. Peperiksaan sudah habis, masa untuk aku dan rakan-rakan bersuka ria. Cuti 3 minggu yang diberikan takkan aku sia-siakan.

Kisah 2

Mana la Ida nih, dah sejam aku tunggu dekat gerai ini, cakap 10 minit je. Hmm..perempuan memang begitu, 10 minit tak cukup untuk bersiap.

Awak maaf lambat, tadi ada hal sikit. Eh diam sahaja, merajuk ke?

Takde lah mana ada merajuk, cuma 2 gelas teh tarik je waktu tunggu awak. Nasib baik tak tertidur kat kedai ini.

Ida hanya mampu tersengih melihat aku perli dia.Terus memikirkan sesuatu.

Jadi mana kita nak pergi hari ini? Semalam awak kata nak beli hadiah untuk sesorang.

Kita pergi HK nak? Jawab aku.

HK? Hong Kong? Jauh tuh En. Aidil.

Memang bukan Hong Kong lah, Hill Kottege Plaza kat Jalan Damai tuh.

Ida sahaja buat tak tahu, sedangkan HK itu tempat dia selalu keluar dengan rakan-rakan dia.

 

Kisah 3

Awak, dah 2 jam kita dekat HK ini, awak tak jumpa lagi ke barang yang awak nak?

Belum lagi, tak jumpa lagi apa yang special. Awak dah penat ke? Kalau awak dah penat, awak duduk kat McD dulu, nanti saya datang. Itu la awak, pakai lagi kasut tumit tinggi.

Aah, dah penat. Awak pergi la cari barang yang awak nak tuh, saya duduk kat McD dulu. Boleh makan ais krim.

Aku tinggalkan Ida di McD lalu aku pun pergi mencari barang yang aku nak beli.

Ok, masa untuk mencari.

 

Kisah 4

Memang sengaja aku hendak kasi Ida penat berjalan, memang niat aku tak nak dia  tahu apa yang aku hendak beli nanti.

Akhirnya sebuah anak patung dapat aku beli. Minggu lepas, waktu Ida keluar dengan aku, dia singgah untuk melihat patung ini. Dia siap peluk-peluk anak patung tuh.

Hari jadi Ida 4 hari lagi, aku sahaja hendak membuat kejutan buatnya. Sengaja aku hendak menyambut hari jadi nya awal. Sebab lagi 2 hari, semua pelajar akan pulang ke kampung halaman masing-masing. Jika Ida dah pulang ke rumahnya, tak berkesempatan la aku hendak menyambut hari jadi nya.

Ok, patung dah beli, sekarang kek pulak. Baskin Robin ke Secret Recipe?

Kegemaran Ida Kek Coklat Pisang Secret Recipe, tapi aku hendak rasa Kek Ais Krim Baskin Robin.Ahh..hari ini hari Ida la Aidil, hari lain kau boleh makan Kek Baskin Robin tuh.

Setelah aku beli kek, aku ke tempat letak kereta. Aku simpankan anak patung dan kek itu dalam kereta dahulu.

Aku kembali ke Ida dengan tangan kosong.

Eh, mana barang yang awak nak beli?Tanya Ida.

Tak jumpa la, nanti la saya cari.

Awak jom balik, awak mesti dah penat kan. Saya pun dah penat ini.

 

Kisah 5

Aku membawa kereta tanpa sebarang kata. Hanya kadang-kadang aku menjeling kepada Ida. Dia seronok melayan lagu yang diputar oleh stesen radio sambil tangan nya memegang BlackBerry untuk melayan Twitter.

Akhirnya sampai ke kedai makan yang dituju. Restoran Mak Cik Salmah, restoran yang terkenal dengan masakan melayu nya.Kedai favourite kami berdua.

Ya cik, nak makan apa? Tanya pelayan kedai kepada kami berdua.

Ida awak pesan la apa-apa. Saya  nak pergi tandas kejap.

Aku mengambil peluang untuk mengambil barang di dalam kereta.

 

Kisah 6

Aku membawa barang ke meja kami dengan berhati, sengaja aku tidak lalu di hadapan Ida.

Ida, Selamat Hari Lahir, sergah aku.

Ida terkejut dengan sergahan aku.

Dia lagi terkejut dengan hadiah yang aku berikan kepada dia.

La, kenapa awak susahkan diri ini. Birthday saya lambat lagi kan. Jawab Ida.

Patung ini,

Patung ini yang saya pegang minggu lepas kan. Tanya Ida.

Aku hanya menganguk dan tersenyum je.

Ida berasa serba salah menerima hadiah aku.

Ini la yang awak nak cari tadi? tanya Ida.

Tadi cakap tak beli apa-apa. Tak jumpa barang yang hendak di beli kan? tanya Ida lagi.

Memang sengaja nak buat surprise kat awak. Jawab aku.

Saya memang nak sambut hari jadi awak awal. Nanti awak dah balik rumah, susah pula saya nak jumpa awak.

Ida hanya terdiam membisu.

 

 

 

Should i give up??

Today not twit her at all,just do a broadcast good morning.
Of course no reply.
She might be not remeber at all anymore.
What can i do.
No relationship with her.
Just& a piece of memory.
Which not stains longer.

Should i give up?

She never msg me first except when she promoting me the so callled investment. Which i really hate when people promoting to me like that.

Myb times will decide. Whether i still like her or not.

Let’s start something new

Yabedabedu..

 

My event finished already.Eventhough i not really satisfied with it, but still i mange to finished it.

Too many so called ” Outside People” that make me piss. Somehow i thank to them, but still because of them,

I not satisfied with my event. Its not beyond my par.

One more thing. Because of money you will lose your trust.

2nd more thing. Don’t trust people easily. They tend to take advantage of you.

Forget about that, now time for me to settle all the payments.

 

A-I-E-N

A week friendship

In love the way she are

End of event

No longer can meet her

 

I don’t know how to express my feeling to her. She have her own life and more over. She not here for me to see her. Try to give attention to her by twitter and BBM, but, she seems ignoring my attention towards her. Nevermind, maybe i’m not for her. It’s better for me to keep silent until she contact me back.

Hope that Mr. Smurf can make her remember me.

I don’t expect to get her love easily. She mention about that too.

” Nothing is easy, if easy, it will not stain longer”

Hope in future there is chances for me to meet her.

 

My brother said to me,

Annoyed and Caring the differences is as thin as paper. Too much give, it will be annoyed, so to not have hope with that relationship. I think is better for me to silent and let the feeling get over.

Maybe time for me to back off and let the feeling go away. It’s just temporary feeling i guess.

 

 

 

 

 

 

Intention

Memories back to my time when i decided to join the council.

What is my target?

Am i just want to form a team and become just a member of the council?

I still remember by the time i was interviewed.

I said that i want to help,contribute, and support the council by using my past experience joined many events and society.

Well, now things not going on like that anymore.

Now i can say, they all in stage where they seems to know everything.

and my part as malay said “Dah lebih makan garam..” are abandoned just like that.

Well they are adults already.Anything happen, then will faced it readily.

So why i be there , if what i said they, not accept, ignore, or object with their reasons.

So, happily working guys,

I am not happy with this council anymore.

Thank You

Thank you guys!

Lately, i find that my collegue do not acknowledge me anymore.

I not sure i should care about it or not.

All my experiences go into waste.

Maybe I didn’t approve of myself yet.

So that they felt that i am nothing.

So wait you all,

I will prove my self.

Then you guys should acknowledge me back.

I don’t want to think negative anymore.

Just wait and see.

How everything i plan i will make it much more great than you guys.

1st step: Don’t delay anything.Just do it.

23/3/2011

My to do list today:

1. Finish up the assignment Modern Muslim.

2. Complete the education loan.

3. Clear up my email.

4. Do the Convo Fest Proposal

5. Drink Just Mate (If possible)

« Older Entries